Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1   Report Post  
Old December 11th 11, 12:05 PM posted to rec.radio.shortwave
external usenet poster
 
First recorded activity by RadioBanter: Aug 2009
Posts: 344
Default SW8 audio issue

My SW8 has recently developed an audio issue. It plays for a few seconds to
a minute or so, then the audio just suddenly dies. I can still get audio out
the line out jack, but nothing from the speaker or headphones. I strongly
suspect the LA4555 output IC, but I would love to be able to do some signal
tracing to make sure the problem doesn't lie further up the audio chain.
Does anyone have, or know where I can find, a schematic or service manual
for the SW8?


  #2   Report Post  
Old December 11th 11, 04:43 PM posted to rec.radio.shortwave
external usenet poster
 
First recorded activity by RadioBanter: Mar 2010
Posts: 665
Default SW8 audio issue

On 12/11/11 06:05 , Brenda Ann wrote:
My SW8 has recently developed an audio issue. It plays for a few seconds
to a minute or so, then the audio just suddenly dies. I can still get
audio out the line out jack, but nothing from the speaker or headphones.
I strongly suspect the LA4555 output IC, but I would love to be able to
do some signal tracing to make sure the problem doesn't lie further up
the audio chain. Does anyone have, or know where I can find, a schematic
or service manual for the SW8?


I got mine from RL Drake. But that was years ago.

BAMA has an archive of manuals and schematics, though. Check them out.



  #3   Report Post  
Old December 11th 11, 07:55 PM posted to rec.radio.shortwave
external usenet poster
 
First recorded activity by RadioBanter: May 2009
Posts: 952
Default SW8 audio issue

On 12/11/2011 7:05 AM, Brenda Ann wrote:
My SW8 has recently developed an audio issue. It plays for a few seconds
to a minute or so, then the audio just suddenly dies. I can still get
audio out the line out jack, but nothing from the speaker or headphones.
I strongly suspect the LA4555 output IC, but I would love to be able to
do some signal tracing to make sure the problem doesn't lie further up
the audio chain. Does anyone have, or know where I can find, a schematic
or service manual for the SW8?


Yes, BAMA has it (for free) at this URL:

bama.edebris.com

Choose "drake" and then "SW8"

Good luck and let us know what you find.
  #4   Report Post  
Old December 11th 11, 08:33 PM posted to rec.radio.shortwave
external usenet poster
 
First recorded activity by RadioBanter: Aug 2009
Posts: 344
Default SW8 audio issue



"Joe from Kokomo" wrote in message ...

On 12/11/2011 7:05 AM, Brenda Ann wrote:
My SW8 has recently developed an audio issue. It plays for a few seconds
to a minute or so, then the audio just suddenly dies. I can still get
audio out the line out jack, but nothing from the speaker or headphones.
I strongly suspect the LA4555 output IC, but I would love to be able to
do some signal tracing to make sure the problem doesn't lie further up
the audio chain. Does anyone have, or know where I can find, a schematic
or service manual for the SW8?


Yes, BAMA has it (for free) at this URL:

bama.edebris.com

Choose "drake" and then "SW8"

Good luck and let us know what you find.


--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Alas, BAMA has only the user manual, which I already found, and does not
have a schematic.

  #5   Report Post  
Old December 11th 11, 09:24 PM posted to rec.radio.shortwave
external usenet poster
 
First recorded activity by RadioBanter: May 2009
Posts: 544
Default SW8 audio issue

On 12/11/2011 3:33 PM, Brenda Ann wrote:
[...]

Alas, BAMA has only the user manual, which I already found, and does
not have a schematic.


I've looked all over the usual sources on the Web, and have so far
come up with nothing. It's as if someone has scoured all traces of
that schematic. Perhaps you can find a sympathetic ear at Drake.

Best of luck,


Kevin.
--
http://nationalvanguard.org/
http://kevinalfredstrom.com/


  #6   Report Post  
Old December 12th 11, 03:52 AM posted to rec.radio.shortwave
external usenet poster
 
First recorded activity by RadioBanter: Apr 2008
Posts: 1,095
Default SW8 audio issue

On Dec 11, 7:05*am, "Brenda Ann"
wrote:
My SW8 has recently developed an audio issue. It plays for a few seconds to
a minute or so, then the audio just suddenly dies. I can still get audio out
the line out jack, but nothing from the speaker or headphones. I strongly
suspect the LA4555 output IC, but I would love to be able to do some signal
tracing to make sure the problem doesn't lie further up the audio chain.
Does anyone have, or know where I can find, a schematic or service manual
for the SW8?


www.dproducts.be . But, they seem to have just the user manual . Big
disappointment.
  #7   Report Post  
Old December 12th 11, 04:53 AM posted to rec.radio.shortwave
external usenet poster
 
First recorded activity by RadioBanter: Mar 2010
Posts: 665
Default SW8 audio issue

On 12/11/11 06:05 , Brenda Ann wrote:
My SW8 has recently developed an audio issue. It plays for a few
seconds to a minute or so, then the audio just suddenly dies. I can
still get audio out the line out jack, but nothing from the speaker
or headphones. I strongly suspect the LA4555 output IC, but I would
love to be able to do some signal tracing to make sure the problem
doesn't lie further up the audio chain. Does anyone have, or know
where I can find, a schematic or service manual for the SW8?



It occurs to me, if you know the pinout on the suspect IC, you can
trace out the path back to the detectors, or at least the preamp,
and do your diagnostics, anyway.

A long way to go, but at least a start.


  #8   Report Post  
Old December 12th 11, 02:40 PM posted to rec.radio.shortwave
external usenet poster
 
First recorded activity by RadioBanter: Jan 2009
Posts: 5,185
Default SW8 audio issue

On Sun, 11 Dec 2011 10:43:39 -0600, D. Peter Maus wrote:

On 12/11/11 06:05 , Brenda Ann wrote:
My SW8 has recently developed an audio issue. It plays for a few
seconds to a minute or so, then the audio just suddenly dies. I can
still get audio out the line out jack, but nothing from the speaker or
headphones. I strongly suspect the LA4555 output IC, but I would love
to be able to do some signal tracing to make sure the problem doesn't
lie further up the audio chain. Does anyone have, or know where I can
find, a schematic or service manual for the SW8?


I got mine from RL Drake. But that was years ago.

BAMA has an archive of manuals and schematics, though. Check them
out.


You can find the pinouts of the active devices and look for gain IN v
OUT. Do you have a scope? A Hi-Z input amplified speaker?


Reply
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules

Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A-4S Issue R. Scott[_2_] Antenna 4 November 22nd 08 07:00 AM
Software DSP audio filter programs versus hardware audio filter DSP units Gabriel Rapture Shortwave 0 August 29th 06 03:32 PM
Audio! Audio! Helllo! Hello! Whistle!!!! Whislte!!!!!! Beep! Barz Clozed CB 3 July 3rd 05 04:18 PM
WTB May 98 issue of QST Dustin Swap 1 June 5th 04 11:13 PM
FS..73 MAG..ISSUE# 1 [email protected] Boatanchors 0 September 23rd 03 10:04 PM


All times are GMT +1. The time now is 01:18 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2004-2022 RadioBanter.
The comments are property of their posters.
 

About Us

"It's about Radio"

 

Copyright © 2017